OGP pe agenda publică – angajamentele din noul Plan național de actiune, 18 martie, ora 11.00

În cadrul Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă (OGP), România trebuie elaboreze, până la data de 15 iunie 2014, un nou Plan național de acțiune pentru următorii doi ani (2014-2016).

Centrul pentru Jurnalism Independent vă invită marți, 18 martie, începând cu ora 11.00, la o discuție despre  angajamentele pe care România trebuie să și  le ia prin noul Plan național de acțiune.

Întâlnirea va dura aproximativ două ore și va avea loc la American Corner București, în sediul Bibliotecii Naționale (Bd. Unirii nr. 22, Corp E, Etajul 1, Sala de lectura E 01-03).

La întâlnire va participa și Radu Puchiu, Secretar de Stat în Guvernul României, coordonatorul Direcției de Servicii Online și Design.

Conform Ghidului de elaborare a planurilor naționale de acțiune, publicat de Comitetul OGP, noile angajamentele trebuie să atingă cel puțin două din țintele OGP: administrarea eficientă a resurselor publice, îmbunătățirea serviciilor publice, creșterea integrității publice, crearea unor comunități mai sigure și creșterea responsabilității corporative.

În întâlnirea de marți veți putea spune direct Guvernului care sunt prioritățile voastre în materie de date deschise pentru următorii doi ani. De asemenea, vom vedea dacă este nevoie de strategii comune pentru promovarea obiectivelor societății civile în viitorul plan de acțiune.

Vă rugăm să confirmați participarea până luni, 17 martie, ora 15.00, la e-mail: cristina@cji.ro, persoană de contact: Cristina Lupu, manager de comunicare și proiecte al CJI.

Pentru a facilita participarea la întâlnire, vă rugăm să consultați următoarele documente:

Întâlnirea are loc în cadrul proiectului Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă pe agenda publică, finanțat de Ambasada Statelor Unite la București – prin programul Small Grants – și de IFEX.