FEATURE / Oportunități / RESURSE

“Concurența – cheia dezvoltării economice și bunăstarii consumatorului” – concurs pentru jurnaliști

Consiliul Concurenţei şi Centrul pentru Jurnalism Independent lansează concursul pentru jurnalişti “Concurenţa – cheia dezvoltării economice şi bunăstării consumatorului”, având ca scop informarea publicului cu privire la beneficiile unei concurenţe reale între companii.
În concurs pot intra materiale publicate în perioada 20 octombrie 2012 – 31 iulie 2013.
Termenul limită de depunere a candidaturilor este 5 august 2013, iar ceremonia de premiere va avea loc in luna septembrie 2013.
Pentru înscrierea în concurs, candidaţii – jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti freelance – trebuie să trimită un material care abordează probleme legate de politica concurenţei.
Selecţia va fi făcută de un juriu specializat, format atât din persoane cu experienţă în mass-media, care vor evalua tehnica jurnalistică, cât şi din experţi în economie/concurenţa.
Materialele participante la concurs trebuie să se incadreze în urmăroarele categorii jurnalistice: analiză, investigaţie, dezbatere şi documentar.
Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă, cu condiţia ca toate persoanele care au avut o contribuţie majoră (jurnalişti , cameramani, editori) să fie mentionate în dosarul de înscriere şi ca echipa să nu fie formată din mai mult de cinci persoane. Fiecare concurent (echipă) poate participa cu un singur material. Participanţii trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani.
Se va acorda câte un premiu pentru cel mai bun articol, în funcție de tipul de mass-media (presa scrisă, online, radio, TV). Se va acorda, de asemenea, un premiu pentru cel mai bun articol din competitie.
Premiul pentru cel mai bun material jurnalistic la toate categoriile de participare este în valoare de 5.000 RON.
Premiul pentru cel mai bun material de presă scrisă/online, radio, televiziune, la fiecare categorie jurnalistică este de 2.500 RON.
Lucrările câştigătoare vor fi publicate pe paginile de Internet ale Consiliului Concurenţei și ale partenerilor săi instituţionali.
Termenul limită pentru primirea materialelor este 5 august 2013.
Dosarele pot fi expediate prin poşta la adresa: Piaţa Presei Libere, nr. 1, corp D1, Sector 1, 013701, Bucureşti, OP 33 sau la adresa
de email presa@consiliulconcurentei.ro

Biroul de Presa: tel: 0372.129.710, 021.405.44.29;

Regulamentul concursului este disponibil aici.

Tags: ,