FEATURE / PROGRAME / Programe încheiate

Europa multiculturală în presă – ianuarie 2010 – iunie 2011

Proiectul are drept scop îmbunătățirea cunoștințelor profesionale ale jurnaliștilor din serviciul public de radio și televiziune în vederea realizării unei platforme interculturale menită să contribuie la coagularea unei societăți multiculturale, să stimuleze comunicarea interculturală, favorizând o  atmosferă de înțelegere reciprocă. Nu in ultimul rand, programul are în vedere pregătirrea profesională a celor ce lucreaza în organizațiile neguvernamentale care se ocupă de problemele minorităților.

Programul a inclus câte o sesiune de pregătire pentru jurnaliștii din radioul și televiziunea publică. In februarie 2011 CJI a organizat o sesiune de pregătire pentru reprezentanții organizațiilor neguvernamentale.

Programul  va continua cu o masă rotundă la care vor participa atât jurnaliști, cât și reprezentanți ai societății civile.

Proiectul este co-finantat de Programul Fundamental Rights and Citizenship al Uniunii Europene

Programul a fost inițiat de Mira Media (Olanda) și este derulat în parteneriat cu: Multicultural Institute (Cehia), Peace Institute (Slovenia), Center for Independent Journalism (Ungaria), Media Development Center (Bulgaria), Association of Ukrainians in Poland (Polonia), Sollentuna Föreningsråd (Suedia), Society of Goodwill (Slovacia) și Media Watch (Danemarca).

Proiectul este co-finantat de Programul Fundamental Rights and Citizenship al Uniunii Europene

Tags: ,