EVENIMENTE / Jurnalism de sănătate

Câștigătorii concursului “Diabetul și familia”

Centrul pentru Jurnalism Independent anunță câștigătorii concursului de materiale jurnalistice “Diabetul și familia”.

 

Adriana Turea, de la Radio România Actualități, și Mădălina Olariu, de la Ziarul de Iași, sunt cele două jurnaliste premiate pentru materialele înscrise în concurs. Fiecare dintre cele două câștigătoare va primi un premiu de 500 de euro.

 

Materialul realizat de Adriana Turea a fost difuzat în data de 4 decembrie 2018, în emisiunea “La dispoziția dumneavoastră”: http://media.3netmedia.ro/media/RRAOnline/audio/135192.mp3, iar materialul realizat de Mădălina Olariu a fost publicat în 14 decembrie: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/inedita-analiza-jurnalistica-zdi-diabetul-boala-a-unui-om-drama-a-intregii-familii–207059.html

 

În ediția de anul acesta a concursului am primit 30 de materiale jurnalistice publicate de 21 de autori din presa centrală și locală. “Este pentru prima oară când organizăm un concurs pe această temă și îl considerăm deja un succes. Ne-a arătat că jurnaliștii sunt interesați de acest subiect și că tema poate fi foarte ofertantă pentru toate tipurile de media”, a declarat Ioana Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Concursul a premiat materiale apărute în perioada 19 noiembrie – 14 decembrie și și-a propus să atragă atenția asupra efectelor diabetului asupra familiei, nu doar asupra pacientului. Proiectul a fost organizat cu sprijinul companiei Sanofi Romania.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Cristina Lupu, director de programe CJI, la email cristina@cji.ro sau telefon 0726.108.245.

 

Despre CJI

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care acționează pentru profesionalizarea presei, prin păstrarea standardelor jurnalistice și prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest și responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertății de expresie ca drept fundamental al omului și condiție obligatorie a oricărei democrații. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susținerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie și prin încurajarea participării active a cetățeanului.

 

Despre Sanofi Romania

Compania Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate oferte de pe piață: diabet și boli cardiovasculare (DCV), medicamente mature (GenMed), îngrijire specializată (Sanofi Genzyme – boli rare, scleroză multiplă, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), medicamente fără prescripție și suplimente alimentare (CHC). Aducem știința și inovația mai aproape de pacienții din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii pentru sănătate – de la prevenție la terapie și suport în menținerea stării generale de sănătate.

Angajamentul nostru în managementul diabetului se realizează prin soluții terapeutice inovatoare, dispozitive medicale, programe educaționale și de sprijin pentru pacienți, într-o colaborare permanentă cu comunitatea medicală.