Despre CJI

Misiune:

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media.

Centrul pentru Jurnalism Independent militeaza pentru apararea libertatii de expresie ca drept fundamental al omului si conditie obligatorie a oricarei democratii.

Centrul pentru Jurnalism Independent contribuie la facilitarea dialogului social prin sustinerea schimbarilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie si prin incurajarea participarii active a cetateanului.

Valorile CJI:

Interesul public
Libertatea de exprimare
Responsabilitatea
Transparenta
Profesionalismul
Diversitatea

Ce face CJI:

Proiectele Centrului pentru Jurnalism Independent abordeaza: libertatea de expresie, liberul acces la informatiile de interes public, etica jurnalistica, profesionalizarea jurnalistilor si consolidarea formelor asociative ale profesionistilor de media, eliminarea cenzurii financiare din presa, promovarea presei ca serviciu de interes public, transparenta surselor de finantare ale mass media, etc.

Centrul pentru Jurnalism Independent ofera instruire si asistenta profesionala jurnalistilor si organizatiilor de presa din Romania. CJI organizeaza cursuri, seminarii, dezbateri, mese rotunde. Peste 10.000 de persoane au beneficiat de cursuri de la infintarea CJI, in 1994.

In cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent functioneaza o biblioteca ce ofera o importanta colectie de carti si baze de date, precum si acces gratuit la Internet.

Documente de autoreglementare:

Politici și norme interne în activitatea cu copii

Politici si norme interne referitoare la activitatea adulților care lucrează cu copii