FEATURE / Oportunități / RESURSE

DoR și ING Asigurări de Viață lansează bursele „Viitor la Purtător”

În perioada aprilie 2014 – decembrie 2014, Decât o Revistă/Asociaţia Media DoR, împreună cu ING Asigurări de Viață derulează programul de burse pentru jurnaliști „Viitor la purtător”.

„Viitor la purtător” este un concurs de jurnalism pe teme sociale în cadrul căruia vor fi acordate cinci burse pentru realizarea unor materiale jurnalistice ample care să exploreze relația românilor cu viitorul personal: Sunt fataliști? Pasivi? Dependenți de alții? Dimpotrivă?.

Obiectivul acestui concurs este să contribuie la generarea de materiale jurnalistice care să ducă la o mai bună conștientizare a problemelor de care un individ ar trebui să țină cont în planificarea viitorului personal.

Vor fi alese pentru finanţare propuneri care au în vedere schimbările sociale din România de azi, natura relațiilor dintre individ și familie, stat sau societate și modul în care transformările prin care trec acestea vor influența societatea în viitor.

Mass media este un partener important pentru noi și ne dorim ca prin acest program de burse să susținem și să încurajăm jurnaliștii interesați să dezvolte articole de profunzime pe teme de actualitate și impact pentru societatea în care trăim. Sub umbrela temei pe care o propunem, alături de partenerii noștri de la Decât o Revistă, sperăm ca la finalul acestui proiect să oferim publicului un set de materiale valoroase care să vorbească despre responsabilitatea pe care, ca societate, dar și ca indivizi, trebuie să ne-o asumăm pentru ziua de mâine și pentru propriul viitor”, declară Carmen Soare, director marketing ING Asigurări de Viață.

Sunt invitați să participe la concurs toți jurnaliștii interesați să dezvolte proiecte editoriale – reportaje, anchete, portrete – pe tema propusă. Aceștia pot fi angajați sau nu ai unei instituții media sau colaboratori.

Selecția proiectelor va fi realizată de un juriu format din Gabriel Dobre, editor Decât o Revistă, Adrian Lungu, senior editor Decât o Revistă, Mircea Vasilescu, redactor-șef Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef Hotnews și Carmen Soare, director marketing ING Asigurări de Viață. Suma alocată realizării fiecărui proiect este de 1.000 euro (brut, echivalent în lei).

Vizitați www.decatorevista.ro/viitorlapurtator pentru mai multe detalii despre proiect, aplicația de înscriere și instrucțiuni de înscriere. Pentru întrebări suplimentare, ne puteți contacta la viitor@decatorevista.ro. Data limită până la care pot fi înscrise proiecte este 9 mai 2014. Proiectele câştigătoare vor fi anunţate până pe 19 mai 2014.