PROGRAME / Programe încheiate / Publicații CJI / RESURSE / Uncategorized

Ghid de advocacy pentru adolescenți

sigla_SEEAGrantsIn cadrul programului Competențe media și de advocacy pentru liceeni în lupta împotriva discursului instigator la ură și a discriminării în presă a fost elaborat un ghid de advocacy pentru adolescenți.

Ghidul vine în ajutorul celor care doresc să facă schimbări pozitive în comunitate, oferindu-le un instrument ușor de utilizat ce le permite conceperea si implementarea unor campanii de advocacy. Acest material inglobează experiența directă a trainerilor care, in cadrul acestui program – derulat între aprilie 2014 și octombrie 2015 – au lucrat aproape 300 de liceeni și profesori.

Ghidul este disponibil aici.

Programul Competențe media pentru liceeni, – implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizația norvegiană Norsensus Mediaforum – s-a adresat liceenilor, profesorilor de liceu, jurnaliștilor, bloggerilor si activiștilor societății civile din 10 orașe ale României. Participanții au dobândit competențe media ce le vor permite atât să identifice și să respingă  discursul incitator la ură și atitudinea discriminatoare în presă, cât și să se comporte în mod responsabil în calitate de “generatori de conținut online”.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

„Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a  granturilor SEE  2009 – 2014

sigle_parteneriNorsensus_sigla