Sprijină CJI

CE A FĂCUT CJI PENTRU TINE:

– A pregătit anual sute de jurnaliști pentru ca tu să fii mai corect și mai bine informat.
– A acționat pentru adopatrea unui Cod Etic al jurnaliștilor, pentru ca tu să ai parte de o presă mai curată.
– A acționat pentru transparentizarea proprietății de media, pentru ca tu să știi cine sunt și ce interese au cei care îți vând informația.
– A acționat pentru adoptarea și aplicarea Legii Liberului Acces la Informații, pentru ca tu să poți avea control asupra autorităților.
– A acționat pentru transparentizarea contractelor de publicitate ale autorităților statului pentru ca banii tăi să nu mai servească intereselor de partid sau personale.
– A făcut publice biografiile candidaților la fotoliile parlamentare, pentru ca tu să știi cât de cinstiți sunt cei care îți cer votul.

CE POȚI FACE TU PENTRU CJI:
– Direcționează către CJI 2% din impozitul pe care ți-l ia statul, pentru ca noi să putem să ne continuăm activitatea în sprijinul comunității jurnalistice, în apărarea dreptului fundamental al accesului la informație.

Iată cum procedați:

Atât în formularul tip 200 (destinat persoanelor care au mai multe surse de venit, pe lângă cele salariale – capitolul III, bifați căsuța nr.2 și completați tabelul, după modelul de mai jos), cât și în formularul tip 230 (pentru persoanele care au avut doar surse de venit din salariu – după completarea datelor personale, se completează tabelul după modelul de mai jos) puteți găsi rubricile dedicate pentru redirecționarea 2%.

Completați în fișa fiscală cu datele noastre de identificare după cum urmează:

Denumire entitate nonprofit: Centrul pentru Jurnalism Independent

Cod de identificare fiscală al entității nonprofit: 6332157

Cont bancar (IBAN): RO 44 BUCU 021 000 652511 RO 01

Banca: Alpha Bank – Sucursala Libertății